Hoorn, Streektuinen

Op het terrein van het voormalige Streekziekenhuis hebben wij – onder de noemer van Terra Marique en in samenwerking met woningcorporatie Intermaris – de Streektuinen ontwikkeld. Dit project biedt het beste van twee werelden: rustig wonen in een groene omgeving en toch vlakbij het sfeervolle centrum van Hoorn.

Centraal in Streektuinen bevindt zich het carré met 90 woningen. Deze vormen duidelijk een eenheid met de 44 watervilla’s en de 117 appartementen. Een mix van eengezinswoningen, hoekwoningen en twee onder een kapwoningen omringt het park. In het midden staan acht vrijstaande parkwoningen.

Zowel gezinnen, jonge tweeverdieners als senioren wonen hier fijn in een mooie leefomgeving. Midden in Streektuinen ligt een fraai park, dat het groene karakter extra benadrukt. De achtertuinen van vrijwel alle woningen in het carré grenzen hieraan. Aan de oostrand liggen waterpartijen en eilanden.

De woningen zijn rijk uitgevoerd met o.a. zinken daken, natuursteenaccenten rond de voordeur en houten details in deuren en daken.

Planomvang: 134 woningen en 117 appartementen
Architecten: Zeeman Architekten en INBO Architecten
Realisatieperiode: 2004 – 2008

Logo-Streektuinen-RGB